Zapraszamy na specjalne menu pełne gęsiny z okazji obchodów dnia św. Marcina! To jedyna taka okazja w roku, gęsinę będziemy serwować tylko przez cztery dni – od rana do wieczora!
Menu będzie dostępne wyłącznie w dniach 8-11 listopada.
Gęsina na św. Marcina:
PRZYSTAWKA
- Tartaletka z paté z gęsiej wątróbki – 24 zł
gruszka marynowana, ketchup śliwkowy
ZUPA
- Krupnik z gęsi – 23 zł
żołądki z gęsi, wywar na gęsinie, lubczyk, pieczywo
DANIA GŁÓWNE
- Smażona wątróbka z gęsi – 47 zł
fondant ziemniaczany, cebula, majeranek, jabłko w cydrze - Pierogi z gęsią 6 szt. – 49 zł
puree z kapusty modrej, okrasa, pęczak
DESER
- Rogal z białym makiem – 19 zł
Gęsina na śniadanie:
- Tost z półgęskiem* – 32 zł
rukola, malinowy krem balsamiczny, piklowana cebula, pomidorki koktajlowe
*śniadania serwujemy w godz. 9-12 i w weekend w godz. 9-13
Koniecznie zarezerwuj stolik: +48 662 642 764