fbpx
Click here to view menu in english:

Menu Restauracji Szarlotta

Śniadania

Uwaga! Śniadania dostępne pon - pt: 9:00 - 12:00 oraz sob - niedz: 9:00 - 13:00.

Przystawki

  • Tatar wołowy na chałce naszego wypieku 39

    ogórek konserwowy, czerwona cebula, majonez szczypiorkowy, żel z żółtka

  • Pyra z gzikiem 24

    palone ziemniaki, gzik, piana szczypiorkowa

Sałatki

  • Sałatka z długo pieczonym rostbefem 43

    sałatka rzymska, winegret z żurawiną, piklowana czerwona cebula, pomidor koktajlowy

  • Sałatka ze smażonym serem halloumi 39

    sałatka rzymska, winegret z żurawiną, piklowana czerwona cebula, pomidor koktajlowy

Zupy

  • Rosół domowy 19,9

    kluski lubczykowo-pietruszkowe, marchewka

  • Wegański żurek na zakwasie 21,9

    boczniak, tofu wędzone, ziemniaki gotowane, pieczywo

  • Krem z kiszonej kapusty z wędzoną śmietaną 17,9

    chrupiący boczek, olej smakowy

Danie główne

  • Udko kacze konfit 59

    pyzy drożdżowe, kapusta modra po poznańsku, sos na bazie demi glace

  • Tomahawk wieprzowy 49

    schab z kością, puree z czosnkiem niedźwiedzim, kapusta smażona

  • Supreme z kurczaka sous vide 49

    puree ziemniaczane, marchew kolorowa, groszek, sos holenderski

  • Burger z szarpanym
boczniakiem 47

    bułka maślana, majonez truflowy, sałata rzymska, szarpane boczniaki w sosie BBQ, ogórek kiszony, piklowana czerwona cebula

  • Burger wołowy 49

    bułka maślana, majonez truflowy, sałata rzymska, ogórek kiszony, piklowana czerwona cebula, podawany z ziemniakami opiekanymi w czosnku z sosem chilli bacon

  • Stek z kalafiora z wegańskim sosem serowym 39

    salsa verde, prażony słonecznik

  • Miętus w towarzystwie muli 61

    mule w sosie velute, beluga, groszek zielony w emulsji maślanej, salsa verde

  • Polik wołowy długo duszony 63

    kremowy pęczak z mascarpone, jarmuż duszony w śmietance, kolorowa marchew, puree buraczane z chrzanem, demi glace

Pierogi z własnej pracowni

  • Pierogi z szarpaną kaczką i kapustą modrą 43

    udko kacze konfit, mascarpone, dżem wiśniowy, coulis z owoców leśnych, demi glace

  • Pierogi z kozim serem i burakiem 39

    kozi ser, twaróg, emulsja buraczana, orzechy w miodzie, pieprz

  • Pierogi leniwe na maśle palonym 37

    puree z kalafiora, prażone migdały, parmezan, piklowana cebula

Makarony

  • Tagliatelle z kurczakiem 43

    olej truflowy, suszone pomidory, emulsja maślano-winna, pomidor koktajlowy, parmezan, rukola

  • Tagliatelle z czerwonym pesto 38

    pieczone pomidorki koktajlowe, parmezan, rukola, pestki słonecznika

Dla najmłodszych

  • Naleśniki z serkiem waniliowym i owocami 3 szt. 28
  • Panierowane fileciki z kurczaka z puree i marchewką 32
  • Makaron bolognese 29

Desery

  • Szarlotka na ciepło z lodami rzemieślniczymi 23,9
  • Sernik klasyczny 22,9
  • Puchar lodów z bitą śmietaną i owocami 21,9

ZAMÓW SZARLOTTĘ

DO DOMU

Wybierz swoją ulubioną aplikację do zamawiania jedzenia klikając na ikonkę poniżej. Szef kuchni przygotuje dania tak, aby zarówno smakowało, jak i cieszyło oko. Do dzieła!