Menu świąteczne Szarlotty jest już dostępne. Zamówienia można składać mailowo oraz telefonicznie do środy 21.12 do godz. 18:00.
Przystawki:
- Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem 100 g – 20 zł
- Śledź po żydowsku 100 g – 20 zł
- Ryba po grecku 0,5 kg – 40 zł
Zupy:
- Barszcz czerwony na zakwasie 900 ml – 35 zł
- Zupa grzybowa 900 ml – 40 zł
Dania główne:
- Filet z karpia z pieczarkami i cebulą ok. 150 g – 28 zł
- Pieczony łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami ok. 150 g – 35 zł
- Sandacz w sosie migdałowym na szpinaku 150 g – 30 zł
- Zraz wołowy z ogórkiem i wędzonym boczkiem 160 g – 25 zł
- Pierogi z kapustą i grzybami – 35 zł/10 szt.
Dodatki:
- Uszka do barszczu – 15 zł/10 szt.
- Kapusta z grzybami 500 g – 25 zł
- Kopytka 500 g – 25 zł
- Modra kapusta na winie z przyprawami korzennymi 500 g – 40 zł
- Tradycyjny bigos z grzybami i śliwką 500 g – 35 zł
- Sałatka jarzynowa tradycyjna 500 g – 30 zł
Ciasta:
- Sernik tradycyjny 500 g – 60 zł
- Ciasto marchewkowe 500 g – 40 zł
- Piernik świąteczny 500 g – 50 zł
Zamów świąteczne specjały od naszego szefa kuchni na swój wigilijny stół: info@szarlotta.pl lub zadzwoń: +48 662 643 764.
Odbiór zamówień odbędzie się w piątek 23.12.